ZEYTİN YAĞI

Kolesterol içermez. Bundan dolayı kandaki kanda ki zararlı kolesterolü (LDL) azaltır, faydalı kolesterolü (HDL) yükseltir, kanı düzenleyici ve kuvvetlendirici özelliği vardır.

 

Damar tıkanıklıklarını önler. Böylece kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır.

 

İnsan hücrelerini yenileyerek yaşlanmayı geciktiren, beyin fonksiyonları üzerindeki yıpratıcı etkiyi azaltan, cildi güzelleştiren ve saçlara parlaklık veren E vitaminini içerir.

 

Mide asitlisini azalttır. Bu yüzden gastrit ve gastroduodenal ülserlere karşı koruyucu özelliklere sahiptir.

 

Diyabetli hastalarda kandaki şeker oranı’nı % 12 oranında azaltmaktadır.

 

Sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir gelecek için dengeli bir beslenme açısından günde en az 2-3 yemek kaşığı (50-60 gr) zeytinyağı tüketilmesi gerekmektedir.